13 maart 2024

Geheimen – De Royals 3 – Erin Watt

Ella is tot over haar oren verliefd op Reed, de badboy van de Royal familie. Ondanks al zijn streken gelooft ze nog steeds in hem, maar zelfs voor Ella zijn de vijf broers een uitdaging. Reed wil alles voor haar doen, maar moet daarvoor wel zijn verleden achter zich laten. Kan hij dit en lukt het hem om de geheimen van hun familie te ontrafelen?

Boek twee, Verraad, liet de lezer achter met een cliffhanger: Steve, de biologische vader van Ella maakte zijn entree in het verhaal. In boek drie leer je hem beter kennen en ik vond hem persoonlijk een bloedirritant personage, maar zo wordt hij ook wel neergezet. Na zeventien jaar komt hij ineens weer binnen en vindt hij dat hij het recht heeft om de vaderrol op te pakken terwijl Callum de voogdij heeft. De strijd die Ella voert is daarbij interessant. Aan de ene kant wil ze Steve een kans geven, maar aan de andere kant zit ze totaal niet op hem te wachten.

Reed wordt nog steeds verdacht van de moord op Brooke en omdat Ella niet meer weet wat ze ervan moet denken, gaat ze zelf op onderzoek uit. Ik moet eerlijk zeggen dat de verhaallijn van het moordonderzoek mij goed beviel. Het was dit keer niet alleen romantische scènes en schooldrama, maar ook nam Ella zelf weer eens het voortouw. De ontknoping hiervan paste precies in het leven van de Royals en ik moet zeggen dat ik deze niet helemaal aan zag komen. Maar in het leven van de Royals is tenslotte alles mogelijk. Door het moordonderzoek wordt ook de relatie van Reed en Ella op de proef gesteld en dat brengt de nodige spanning met zich mee, ook voor de lezer.

Dit verhaal leest wederom weer als een trein en hoe onmogelijk deze wereld soms ook lijkt, het blijft ontzettend fijn om te lezen. Lezen vanuit Ella en Reed was ook dit keer van toegevoegde waarde. Daarnaast vind ik het extra leuk aan deze serie dat Ella helemaal is opgenomen in de familie Royal en zij zich ook helemaal thuis voelt bij de vijf aantrekkelijke en grappige broers. Het volgende deel gaat over Easton, maar ik hoop toch op een bijrol van Ella en Reed. Laat deel vier maar komen!

Dus als je op zoek bent naar een Young Adult serie met een beetje New Adult: begin dan nu écht aan de Royals!

Erin Watt, Geheimen, Vertaling Lia Belt, De Fontein, 2018, 366 blz., 9 789026 145223

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *