13 maart 2024

Verraad – De Royals 2 – Erin Watt

Eindelijk was daar het langverwachte deel 2 over ‘De Royals’! Na een cliffhanger in deel 1 moest ik weten hoe het verder zou gaan met Ella en de broers. Reed heeft alles wat een meisje zou willen: status, geld en een zeer goed uiterlijk. Sinds Ella in beeld is, interesseren andere meiden hem niet meer, want Ella laat zich niet inpakken in deze wereld.
Deel 2 begint waar deel 1 is gestopt, Ella vlucht weg en niemand weet waar ze uithangt. Reed wil haar hoe dan ook terugvinden, alleen met haar kan hij zijn geheimen en verraad achter zich laten, maar lukt dat ook?

Verraad is geschreven vanuit Ella en Reed, iets wat ik erg leuk vond. Je leest van beide kanten wat ze denken of voelen en welke geheimen ze met zich meedragen. Ook de aantrekkingskracht en het gekibbel tussen Reed en Ella is iets wat de lezer bij het verhaal houdt. Ondanks dat Ella in het eerste deel niet zo welkom was in de Royalfamily, is het leuk om te zien dat ze er nu steeds meer bij hoort als ‘zusje’.

Ik heb mij werkelijk afgevraagd waarom ik deze serie zo leuk vind, want eerlijk is eerlijk: zo ontzettend bijzonder is deze serie niet. Of juist wel… Het zijn de personages die ontzettend leuk en goed zijn neergezet, je kunt met hen meeleven omdat ze niet zo oppervlakkig blijven. Bij deze serie moet ik denken aan een soap, er gebeuren allerlei schokkende, interessante of (on)geloofwaardige dingen, maar toch blijft deze soap verslavend. Ik weet heel goed dat deze wereld allemaal net iets te veel van het goede is, maar juist dat maakt het voor mij aantrekkelijk waardoor ik alleen maar meer wil lezen over deze familie.

De schrijfstijl van dit boek is wederom erg fijn. Je vliegt door de intense stukken heen, ook omdat het makkelijk geschreven is. Het viel mij op dat in dit verhaal dat er iets meer geweld naar voren kwam, maar dit vond ik niet eens storend. In dit deel is Ella nog steeds een superstoer en sterk persoon en laat ze merken dat ze niet zomaar in deze wereld past waar het draait om macht en rijkdom. Af en toe laat ze zien dat ze niet met zich laat sollen, maar dat sommige dingen op school ook niet geaccepteerd zouden moeten worden.

En dan de cliffhanger aan het eind: meerdere lezers had ik daar al over gehoord, maar tijdens het lezen vergat ik dat. Ineens was daar het einde en bleef ik achter met een enorme cliffhanger. Ik kijk uit naar deel 3!

Erin Watt, Verraad, Vertaling Lia Belt, De Fontein, 2017, 327 blz., 9 789026 143168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *