6 maart 2024

De Godden broers – Meg Rosoff

Een boek over de zomer dat ook nog eens zomers aanvoelt. Er gebeurt helemaal niet zo veel en dat is geen minpunt in dit verhaal. In mijn zomervakanties onderneem ik tot nu toe ook niet erg veel (nou ja ik reis wat af in boeken).

Uniek aan dit boek is dat je niet weet wie de verteller is. Ergens dacht ik gelezen te hebben dat het een zij is, maar met teruglezen kwam ik dit toch nergens tegen. Ik zie het vaker terug in reviews. Waarom willen we als lezer die duidelijkheid hebben? Voor dit verhaal maakt het eigenlijk niet uit.

Een bijzonder boek waarin weinig voorviel, maar tegelijkertijd ook weer wel vanalles gebeurde. De Godden broers komen en het enige dat ik erover kwijt wil is dat zij een interessante onderlinge relatie hebben. Evenals de verhoudingen tussen hen en andere personages.

Voor mij zelf geen favoriet verhaal of een die ik nog eens zal lezen. Misschien soms toch net te traag, ik kan er niet goed de vinger op leggen. Slecht is het zeker niet, intrigerend wel en daarbij ook goed vertaald door Jenny de Jonge. Een volgende Meg Rosoff ga ik zeker lezen. Sterker nog, een ander boek van haar staat sinds een tijdje al bij mij in de kast.

Meg Rosoff, De Godden broers, Vertaling Jenny de Jonge, Luitingh Sijthoff, 2021, 168 blz., 9789024592357

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *