10 maart 2024

Judith Koppens, Andy Engel & Nynke Mare Talsma – Klimaatjes, natte voeten

Muis en Duif & vrienden beleven een volgend avontuur. En hoe toepasselijk: er was onweer en veel regen, de weg is nat, er staan veel plassen dus buiten spelen is geen optie. Vinden ze. Muis bedenkt dat ze naar hun vriendjes in het bos kunnen gaan, daar is de grond sneller droog.

Als de limonade en koek op zijn, vraagt Duif of de bosdieren de volgende keer bij hen in de stad op bezoek komen. Kikker antwoordt dat ze dat niet zo leuk vinden. De wijze uil legt uit waarom met theepot, steen en water.

Natuurlijk gaan deze dieren met menselijke trekjes samen een oplossing bedenken. De stad groener maken! Iedereen doet mee…of eet iemand daar ook stiekem de koekjes op terwijl een volgende zaadjes plant?

Een serieus onderwerp in een duurzaam vrolijk jasje verpakt. Herkenbare situaties en reacties voor jongere kinderen, ook voor oudere kinderen op een fijne niet belerende manier uitgelegd met weer de heerlijke en kleurrijke illustraties van Nynke Mare Talsma. De tekst leest prettig en voorlezen gaat vanzelf met verschillende intonatie.

Voor verschillende leeftijden en groepen. Natte voeten is ook goed inzetbaar bij een tuinproject. Klimaatjes, informatieve prentenboeken die niet alleen op wereldmilieudag, 5 juni of warme truiendag, de eerste vrijdag van februari ingezet kunnen worden. Boeken die het hele jaar van belang zijn. Een serie Klimaatjes met diverse dierenvrienden, het is net de mensenmaatschappij.

Judith Koppens, Andy Engel, Klimaatjes – natte voeten, illustrator Nynke Mare Talsma, Clavis, 2016, 26 blz., 9789044827835

Eén gedachte over “Judith Koppens, Andy Engel & Nynke Mare Talsma – Klimaatjes, natte voeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *