7 maart 2024

Ultimatum – Daan Heerma van Voss en Thomas Heerma van Voss

De levens van Aron en zijn zoon vertonen een opmerkelijk parallel: beiden worden verdacht van de moord op hun geliefde. Aron is jaren geleden niet veroordeeld bij gebrek aan bewijs, maar of hetzelfde gaat gelden voor zijn zoon in Amerika? Na jaren op zijn eigen eiland geleefd te hebben vliegt hij naar New Orleans, om te proberen de onschuld van zijn zoon te bewijzen.

De gebeurtenissen worden toegelicht vanuit het heden en verleden. In mijn geval zorgde dit dat ik mijn vraagtekens zette bij hoe de één danwel de ander ze brengt. Hoe zat het nou echt? En hoeveel invloed heeft een rechtssysteem op hoe een zaak zal worden opgelost? En kan een zaak wel goed worden uitgediept wanneer de media ermee aan de haal gaan?

Waar ik soms bij thrillers het gevoel heb dat het plot hier en daar teveel aangedikt wordt of extra gruwelijk wordt gemaakt, was dat hier niet. Dat er daarnaast naar mijn mening niet gekozen is voor het meest voor de hand liggende plot, maakt dat ik het verhaal nog meer waardeer. Tevens was de schrijfstijl erg aangenaam.

Een goede 4 sterren voor Ultimatum van Daan & Thomas Heerma van Voss, uitgegeven bij uitgeverij Prometheus.

Ik begreep dat het boek an sich niet meer leverbaar is, nog wel als pdf, of zoals ik, uit de bibliotheek!

Daan Heerma van Voss, Thomas Heerma van Voss, Ultimatum, Prometheus, 2015, 240 blz.,
9789044626131

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *