28 maart 2024

Elias & Agnes Våhlund – Handboek voor Superhelden dl. 4 De wolf komt

Een sterk omslagbeeld in een explosieve kleur trekt vanzelf de aandacht. Dit vierde deel ‘De wolf komt’ uit de serie Handboek voor Superhelden gaat verder op het punt waar deel 3 de lezer liet wachten. Een serie met de stoere onverschrokken Lisa in de hoofdrol en beschermster van de stad Rozenheuvel. In de bekende expressieve illustraties met duidelijke tekstblokken gaat Lisa de strijd aan met Wolfgang, de leider van de Wolven.

De bende boeven die de burgemeester hebben ontvoerd en de jacht op de muntenverzameling spelen een rol. De tijd dringt. Lisa krijgt hulp van Max die door oma in een heus superheldenpak wordt geholpen. De hamsters Olga en Oskar zijn ook weer van de partij.
Twee klasgenoten Robert en Nick vertrouwen de boel niet en bespieden hen bij het oefenen van o.a. het ‘poefen’ in een verlaten gebouw. Lisa moet niets van de eerdere pesters hebben.

De volgende nacht heeft Lisa een nachtmerrie over Wolfgang en oma op de Grote Markt. Nick kan niet slapen, ontdekt tekeningen en gaat zelf op onderzoek uit. De boel lijkt uit de hand te lopen. Crisisoverleg is nodig. Samenwerken en plannen maken. Zouden de nieuwe vrienden samen de bende wolven kunnen verslaan? En hoe staat het met de geheimhouding van de identiteit van een superheld?

Een mooie verzorgde serie waarin het onderwerp pesten op bijzonder sterke wijze wordt opgepakt in een spannend beeldverhaal met duidelijke teksten. Fantasie, een tikje magie en probleem oplossen geven kleur en snelheid aan het avontuur. Het is aan te raden de eerdere delen voorafgaand deel 4 te lezen.
En natuurlijk uitzien naar een volgend avontuur!

Elias Våhlund, Handboek voor Superhelden De Wolf komt, illustrator Agnes Våhlund, vertaler Femke Muller, Hoogland & Van Klaveren, 2019, 96 blz., 9789089673022

Eén gedachte over “Elias & Agnes Våhlund – Handboek voor Superhelden dl. 4 De wolf komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *