28 maart 2024

Elias & Agnes Våhlund – Handboek voor Superhelden dl. 6 Zonder hoop

De superheldvrienden Lisa, Max, Robert en Nick zijn in het oude treinstation om te trainen. Wie deel 5 heeft gelezen weet dat kinderen in Rozenheuvel ’s avonds niet meer naar buiten mogen. Er zijn zeven kinderen op een geheimzinnige manier verdwenen. Het viertal wil echter superkrachten blijven trainen of nieuwe uitvinden om dit raadsel op te lossen.

In dit deel verdwijnen er zelfs kinderen van een feestje, mensen raken zonder hoop om ooit hun zoon of dochter nog terug te zien. De politie probeert de boze menigte op het gemeentehuis te woord staan. Als Lisa daar arriveert krijgt ze de volgende laag van de verslaggeefster en laat zich ontvallen dat de dader waarschijnlijk iemand met een baard en een blauw bestelbus is.

Intussen heeft Robert een bijzondere werkende superkracht die werkt. Nick oefent een andere techniek met een bijzondere werking. Nieuwsgierig als ze zijn gaan Robert en Max rondneuzen op de plaats van het feestje. Ze vinden toffees. Op een andere plaats breekt brand uit. Lisa laat als het Rode Masker iets nieuws zien. De gebeurtenissen volgen zich in rap tempo op in dit superspannende deel 6!

De superhelden werken weer super samen. De lezer leest over de cliffhanger na deel 5 maar ziet aan het eind van dit avontuur zondermeer uit naar deel 7 met de titel ‘Terug’. Het avontuur is niet klaar door vreemde nachtelijke voorvallen.

Steeds meer kinderen maken kennis met deze spannende mooi uitgewerkte serie met sterke veelzeggende beelden. Een deel vol vaart, spanning en magie!

Voor fans: er is ook een website: www.handboekvoorsuperhelden.nl of .be

Elias Våhlund, Handboek voor Superhelden Zonder hoop, illustrator Agnes Våhlund, vertaler Femke Muller, Hoogland & Van Klaveren, 2021, 86 blz., 9789089673671

Eén gedachte over “Elias & Agnes Våhlund – Handboek voor Superhelden dl. 6 Zonder hoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *