9 maart 2024

Saskia Halfmouw – Zoek!

Wie goed naar de titel kijkt ziet direct waar we naar op ZOEK gaan in dit grote zoekboek.
Naast de groene omslag met daarin de opvallende witte letters van de titel, valt ook de sliert vrolijk rennende honden direct op.

Dat er veel valt te zien en te ontdekken zal de lezer die bekend is met het werk van Saskia Halfmouw niet verbazen. Vele kinderboeken heeft zij voorzien van een kleurrijk omslag en gezellige illustraties bij de verhalen van bijv. De Effies en De Roskam. In 2018 verraste zij de jonge lezer met een mooi zoekboek ‘Zaterdag’.

Met ‘Zoek’ kan er zo mogelijk met nog meer plezier gezocht worden naar de lekkernij voor een hond.
En niet zomaar één hond. Als je goed kijkt zie je dat er steeds een hond bij komt en dat die hond ook weer bij dat ene baasje hoort. Pagina na pagina worden de straten, parken, een restaurant tot aan de speeltuin toe steeds voller in evenzoveel herkenbare situaties. Nergens is de hond te missen, ook hetzelfde baasje niet. Zoveel verschillende honden, maar ook terugkerende elementen zoals ballen, piraatjes en een papegaai. Maar wie heeft nu echt dat lekkere bot meegenomen? De katten?

Wie ontdekt de hondenkapper, wie noemt de soorten vervoermiddelen, hoeveel honden zijn er op de hondententoonstelling en wordt er ergens een boek gelezen? Zoveel details zijn er te zien en te ontdekken in dit kleurrijke grote groene boek.
Met de vrolijke herkenbare illustraties en de vele mogelijkheden naast de zoekopdracht heeft Saskia Halfmouw een aan te raden erg leuk en mooi zoekboek ontworpen. Een boek waarbij jij je eigen fantasie kunt laten gaan en op pad kan gaan om je eigen verhaal bij dit fantastische zoekboek te schrijven. Volg het spoor van jouw zoekhond! Aanrader.

Saskia Halfmouw, Zoek!, Leopold, 2020, 32 blz., 9789025877811

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *