8 mei 2024

Charles den Tex – Cel

Een man die getuige is van een ongeluk en vervolgens zelf wordt vastgezet. Bewijsvoering die erop wijst dat hij misdrijven heeft gepleegd, maar het tegenovergestelde is waar: er blijkt iemand met zijn identiteit vandoor te zijn gegaan. Hoofdpersoon Michael Bellicher moet niet alleen een gevecht tegen de bewijzen leveren, maar ook tegen degene(n) die hem denken te kunnen gebruiken voor hun eigen onfrisse zaakjes.

Vanaf het begin zit de psychologische en actiespanning erin, in een stijl die vaak recht voor z’n raap is. Er wordt geen adem onnodig ingehouden en met de ogen gerold. Moet er uitgezocht worden wie een auto op Bellichers naam heeft gezet? De bedrijfscompagnon zet er een goede advocaat op en als dat ongewenste aandacht blijkt, schakelt hij ook nog een neefje als bodyguard in. Achtervolgingen, niet al te zachte ondervragingen, een niet heel geloofwaardige scène als gevangene in een terreurcel en verkleedpartijen zorgen er uiteindelijk voor dat Bellicher verlost raakt van de identiteitsfraude.

Mede door de vorm, een Dwarsligger, een verhaal om lekker in door te lezen. Er zullen vast meer Den Tex’en mee op vakantie gaan.

Charles den Tex, Cel, Dwarsligger 572 (VBK), 2018, 711 blz., 9789049806880.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *