27 maart 2024

Elias & Agnes Våhlund – Handboek voor Superhelden dl. 7 Terug

In de stapel ‘nog te lezen’ een deel aantreffen uit de populaire serie ‘Handboek voor Superhelden’ betekent dat die eerst even wordt gelezen. Goed uitgewerkt, spannend, altijd exact aansluitend op het vorige deel en ook nu weer een motto in de proloog: ‘Als iets niet goed voelt, dan is het waarschijnlijk ook niet goed.’

Ook in deel 7 ‘Terug’ is samenwerken een thema dat terugkeert. Superhelden Lisa, Max en Robert lijken het mysterie rondom inbraken met zijn drieën te moeten oplossen. Robert heeft ruzie met Nick die zonder dit eerst aan hen te vertellen aan een wedstrijd meedoet. Een wedstrijd georganiseerd door het duo Robert en Zilver die de credits krijgen voor de terugkeer van de ontvoerde kinderen. Lisa heeft een naar gevoel, de ontvoerder moet zich in het publiek bevinden. Maar wie is het en waar is die persoon?

Intussen vinden er vreemde nachtelijke ontmoetingen plaats met diezelfde kinderen. Ze lijken niet zichzelf en uiten zich bedreigend naar degene die ze tegenkomen. Robert ontmoet één van de kinderen als hij ’s nachts terugkeert uit het station waar hij zich suf heeft getraind op het slagen van de superkracht Elektriciteit. Max weet van zijn vader die politieagent is dat bij een museumberoving geen enkel braakspoor is gevonden maar wel alles weg is. Lisa ontmoet tijdens een laatste nachtelijke ronde over de stad Rozenheuvel een Herman die zelfs alle kinderen in een bepaalde toestand aantreft. Er is meer aan de hand, maar wat is het verband? Het drietal neemt contact op met Nick.

Samenwerken wordt steeds belangrijker en in dit deel lees je ook dat als je dit goed wilt doen emoties opzij moet zetten en onderling vertrouwen in een vriendschap belangrijk is. De aantrekkelijke illustraties zijn zoals in ieder deel expressief en spannend maar in dit deel komen de emoties bijzonder duidelijk en goed over. Ieder deel eindigt met een cliffhanger, je wilt direct doorlezen in het volgende deel.

Goed nieuws: binnenkort verschijnt de ontknoping van dit avontuurlijke literaire beeldverhaal vol vaart, raadsels en superheldenmagie. Welke opvallende kleur omslag zal dit deel 8 ‘De langste nacht’ hebben? Je ziet het vast liggen in de (kinder)boekwinkel!

Voor fans: er is ook een website: www.handboekvoorsuperhelden.nl of .be

Elias Våhlund, Handboek voor Superhelden Terug, illustrator Agnes Våhlund, vertaler Femke Muller, Hoogland en Van Klaveren, 2022, 102 blz., 9789089673817

Eén gedachte over “Elias & Agnes Våhlund – Handboek voor Superhelden dl. 7 Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *