8 mei 2024

Harmen van Straaten – Top Bob deel 3 Van wie is die drol?

Een derde avontuur van Top Bob voor de jonge lezer heeft weer de heerlijke zwierige kleurrijke illustraties. De eerdere personages uit ‘De reddende hond’ en ‘De grote ontsnapping’, Dominee Kater, Skipper Angstteckel, Doortje Dwergpoedel en Nero Buldog zijn ook weer van de partij om met Top Bob het mysterie van de vreemde drol op te lossen.

Die hopen verschijnen ineens voor alle voordeuren in hun straat, maar kunnen niet van de honden die er wonen zijn. Overdag zijn de baasjes werken en kan Top Bob stiekem door het kelderraam naar buiten, maar hij is niet de dader!
Bob merkt verdachte situaties op. Heeft die hondenuitlaatservice er iets mee te maken?
Er gebeuren allerlei grappige dingen, maar intussen moeten alle honden wel iedere dag met naar een weiland met prikkeldraad. Top Bob vertrouwt het niet als er iets over ‘alle sleutels’ wordt gezegd. Hij weet hoe het zit. Zou hij nu eindelijk de held zijn?

Ook dit vlotlezende deel wordt verteld door Top Bob. Het is los te lezen, maar leuker is het om met deel 1 te beginnen. Er is uitleg over vorige avonturen en het overdag bewaken van de huizen komt terug. Het gegeven van de drol en waar die uiteindelijk vandaag komt, laat de doelgroep vast grinniken. In korte zinnen die telkens op een nieuwe regel beginnen wordt een af en toe spannend en vooral humoristisch avontuur verteld. Fijne boeken om vanaf 6 jaar te lezen.

Harmen van Straaten, Top Bob deel 3 Van wie is die drol?, Leopold, 2021, 64 blz., 9789025882174

Eén gedachte over “Harmen van Straaten – Top Bob deel 3 Van wie is die drol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *