9 mei 2024

Janneke Schotveld – Zepie & Catharina Valckx – Die kleine is Don, de lange is Sjon

Twee delen Tijgerlezen van uitgeverij Querido kwamen mee uit de bibliotheek, even kijken welke boeken op de wensenlijst gaan voor de schoolbieb. Altijd blijven aanvullen en vernieuwen. Met deze twee doe je dat zeker.
Alle delen uit deze serie zijn leuk, verrassend, interessant en met humor geschreven.

De eerste, Zepie, is voor de iets gevorderde eerste lezer. De tweede, Don en Sjon kan al eerder worden opgepakt. Maar echt. Deze wil je toch allebei lezen gevorderd of niet? Of je zál het kunnen!

Want die Zepie maakt wel een bijzondere reis en je wilt weten hoe het zit met blubberhersenen, een kriebelbuik en de liefde.
Wat een fantasie, ook een mooie boodschap die de lezer vast zal zien, maar vooral ontzettend zal genieten van dingen die in je dromen kunnen en toch zo ontzettend echt zijn. De illustraties, ja echt, heerlijk, dat bootje op de punt van een golf of die vele ‘ratten’ die ronddraaien en de grappige kat Biotex. Schotveld & Overwater mogen meer van dit samen maken.

Die kleine is Don, de lange is Sjon is echt geweldig met zes korte verhalen, waarbij tekst en illustraties subliem op elkaar zijn afgestemd. Je schiet zelf in de lach, hoe zalig is dit voor kinderen. De prentenboeken van Valckx zijn ook aanraders. Wisten jullie vast. En deel 2 van Don & Sjon? Pak dan ook gelijk deel 3 mee, (Don en Sjon brengen geluk & Don en Sjon en de zeven pissebedden).

Dit keer geen uitgebreide beschrijving. Ze zijn gewoon goed!

Janneke Schotveld, Tijgerlezen Zepie, illustrator Georgien Overwater, Querido, 2021, 112 blz., 9789045125558
Catharina Valckx, Tijgerlezen Die kleine is Don, die lange is Sjon, Querido, 2020, 112 blz., 9789045123974

Eén gedachte over “Janneke Schotveld – Zepie & Catharina Valckx – Die kleine is Don, de lange is Sjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *