8 mei 2024

Harmen van Straaten – Top Bob deel 2 De grote ontsnapping

Top Bob beleeft met Dominee Kater, Skipper Angstteckel, Doortje Dwergpoedel en Nero Buldog in dit tweede deel een nieuw avontuur. Ook nu is dit verhaal voor jonge lezers vanuit de gedachten van Top Bob geschreven.

Na een korte voorstelronde en samenvatting van het eerdere avontuur vertelt Top Bob over twee grotere koffers die zijn baasjes tevoorschijn hebben gehaald. Net zoals op andere dagen speelt Top Bob het spel weer mee als ze ’s morgens met hem willen spelen. Toch merkt Top Bob iets anders op, hij denkt dat hij mee mag op vakantie. Hij verzamelt zijn spulletjes. Hij mag naar een hondenvakantie-pretpark! Denkt hij. De baasjes hebben andere plannen. Top Bob wordt met de auto naar een hondenpension gebracht. Autorijden is ook al niet zijn favoriete bezigheid, daar word je alleen maar ziek van.

In het hondenpension vindt hij de verzorger verdacht veel lijken op hun postbode. Is er een verband? Hij moet alleen in een hok, moet op les en de andere honden pakken zijn eten af. En dan verschijnt zijn niet zo grote vriend Nero ook plotseling in het pension. En andere honden uit de buurt volgen. Wat is hier aan de hand? Zijn alle baasjes tegelijk op vakantie? Brengen ze hun dieren allemaal naar hetzelfde pension?
Top Bob ontdekt een complot! Top Bob de reddende hond komt in actie! Want wie bewaakt nu hun huizen?

Een spannend en grappig tweede deel voor jonge lezers vanaf 6 jaar. De altijd leuke illustraties passen vanzelfsprekend bij het verhaal: Harmen van Straaten is zowel auteur als illustrator.
Een vlot geschreven verhaal verteld vanuit de dieren waarbij aandacht is voor moeilijkere woorden, maar de zinnen niet te lang zijn. De lijn uit deel 1 met de hoofdstuktitel in een andere kleur en iedere zin die op een nieuwe regel begint is doorgetrokken.

Top Bob zorgt voor een heerlijk avontuur met een beetje spanning, een glimlach en een goede afloop passend bij de doelgroep. Wie deel 1 heeft gelezen vraagt zich misschien af of Top Bob, de reddende hond nu wel als redder in nood wordt gezien. Lees het in de aanrader ‘De grote ontsnapping’!

Harmen van Straaten, Top Bob deel 2 De grote ontsnapping, Leopold, 2020, 64 blz., 9789025880293

Eén gedachte over “Harmen van Straaten – Top Bob deel 2 De grote ontsnapping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *