9 mei 2024

Kaat Vrancken – Een week bij jou, een week bij mij

Fox en Fien, twee honden, vertellen in dit ook zo leuke deel uit de serie Tijgerlezen over hun leefwereld. Ze logeren bij elkaar, zo de titel al zegt, de ene week bij de ene, de andere week bij de andere.

De leefwereld van Fox is totaal anders dan die van Fien. Bij Fox sprint je vrij rond zonder riem, kom je andere dieren tegen waarvan je schrikt of valt er zomaar een peer uit de boom, bovenop je kop.
In de afgebakende wereld van Fien lopen honden aangelijnd, mag er op gezette tijden en plaatsen worden geplast en is de vrije renruimte een balkon. Fox komt er stadse fratsen tegen, vindt hij dan, maar ook nieuwe vrienden en wat blijkt?
Het maakt niet uit op welke plaats je bent, als je maar bij elkaar bent.

De verschillen tussen stad en platteland worden in weinig woorden en vooral duidelijke illustraties knap verwoord en verbeeld. Wie goed leest en vooral de details in de illustraties opmerkt, ziet waarom de honden om de week van huis verwisselen. Verandering hoeft niet vervelend te zijn maar juist verrijkend.

Voor beginnende lezers heeft Kaat Vrancken creatief een erg leuke en informatieve tekst geschreven. Het boekje pak je door het vrolijke omslag vanzelf op. Saskia Halfmouw heeft de verhaallijnen geweldig in de illustraties verwerkt. Misschien kun je Fox en Fien ook zoeken in het grote zoekboek ‘Zoek!’ van Saskia Halfmouw?

Een verhaal dat je graag voorleest, bij een thema oppakt, en vooral zelf wil lezen als beginnende lezer.

Kaat Vrancken, Een week bij jou, een week bij mij, illustrator Saskia Halfmouw, Querido, 2020, 40 blz., 9789045124339

Eén gedachte over “Kaat Vrancken – Een week bij jou, een week bij mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *