9 mei 2024

Katrien Vandewoude – Slak en pier en de kus van kip


Altijd op zoek naar avi-leesboeken.
En ja om gelijk op vragen in te gaan, vrij kiezen in lezen is belangrijk. (Tijgerlezenserie is ook een voorbeeld.)

Maar. Niet ieder kind heeft het in zich om in groep 3/klas 1 het toch altijd gewenste E3 te behalen aan het eind van het schooljaar. En daar is in die zin niets mis mee, zij hebben andere talenten waarmee ze ‘bovenaan’ staan. En toch altijd die cijfertjes waarop je wordt afgerekend. Ik heb met deze kinderen te doen.

Uit ervaring weet ik dat deze kinderen baat hebben bij avi-leesboeken van start naar M3 tot E3 waarin de tekst onder elkaar staat en de ondergrond één kleur heeft. Enige rust in illustraties is dan ook belangrijk.

Een verhaal over rivaliteit en vriendschap met voorin ook de duiding op welke bladzijde de volgende stap in avi wordt gezet. De gebruikte woorden zijn doordacht gekozen. Je leert uitdrukkingen en in de verhaallijn wordt een slim plan bedacht. Naast Slak en Pier kom je bijv. ook een spin tegen, een 1000-poot en een Li Bel.

Het totaalplaatje, aantrekkelijke illustraties met wat grapjes, frisse kleuren en een vrolijke tekst met fantasie maakt dat je dit niet al te groot formaat boek bij een paar doorzetters die in groep 4/klas 2 zitten ook kan inzetten. Aanrader.

Katrien Vandewoude, Slak en pier en de kus van kip, illustrator Leen Van Durme, De Eenhoorn, 2021, 96 blz., 9789462915596


Eén gedachte over “Katrien Vandewoude – Slak en pier en de kus van kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *